Foodpairing met OMER.

Bier en gastronomie hebben elkaar de laatste jaren helemaal gevonden. Steeds meer hedendaagse chefs gebruiken bier in hun bereidingen en serveren het aan tafel als alternatief voor wijn.

Koken met bier

Het bewijs dat bier zijn plaats veroverd heeft in de restaurantwereld is het succes van gespecialiseerde biersommeliers en de aparte bierkaart. Bier kan zowel in als bij gerechten geserveerd worden. Gebruik je het als ingrediënt, dan spring je er wel best voorzichtig mee om. De bitterheid van het bier wordt immers versterkt tijdens het inkoken. Tip: door op het laatste moment een scheutje bier toe te voegen, geef je het gerecht een extra pittige toets.

Combinatie

Maar bier is vooral een perfecte partner om bij het gerecht te serveren. Elk gerecht en elk bier hebben hun eigen specifi eke smaakaccenten gaande van zuur, zoet, zout, bitter tot droog, kruidig en fruitig. Naargelang de combinatie kunt u het bier en gerecht met elkaar laten contrasteren, complementeren of in harmonie brengen.

OMER. Traditional Blond is een heel dankbaar bier om te combineren met gerechten. De fruitigheid in combinatie met de subtiele bitterheid zorgen ervoor dat dit met diverse vlees- en visgerechten kan gecombineerd worden.

Foodpairing Tree

Hiernaast vindt u een Foodpairing Tree. Na een volledige aromatisch ontleding van OMER. werd dit schema opgesteld waarin u ziet met welke producten OMER. het best combineert. Laat uw creativiteit de vrije loop met onze FoodpairingTree. U kan de volledige Foodpairing Tree hier downloaden. Hebt u een origineel recept met OMER. ontwikkeld, aarzel dan niet om het ons door te sturen via het formulier onderaan.

Recepten met OMER.

We hebben een aantal heerlijke recepten ontwikkeld die ofwel met OMER. bereid zijn, of die heel goed met OMER. samengaan.

Een overzicht van de recepten met OMER. vindt u hieronder.