Kalfsvlees uit de wok met asperges, prei en OMER. EN

Ingredients

  • 500 gr kalfsfilet
  • 1 prei
  • 500 gr witte asperges
  • 3 eetlepers olijfolie
  • 1,5 dl gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 flesje OMER.
  • 2 eetlepels fijngeknipte peterselie
  • peper en zout

Preparation

  • For 4 people
  • Preparation time 60min.
  • De witte asperges schillen en de harde onderkant afsnijden. In een stoommandje beetgaar stomen, laten afkoelen en halveren. Buitenste blad en harde onderkant van de prei verwijderen, in dunne ringetjes snijden, afspoelen en goed in een vergiet laten uitlekken.
  • Kalfsfilet of kalfsbiefstuk in zeer dunne plakjes of reepjes snijden. Met een beetje zout bestrooien en even laten rusten. Vervolgens met de bloem bestrooien. Olie in een wok verhitten en de plakjes kalfsfilet roerbakken.
  • Uitgelekte preiringetjes erdoor roeren en verder roerbakken. Bouillon en de Omer toevoegen, goed roeren en nog 3 minuten al roerende goed verwarmen. Op smaak brengen met peper en zout.
  • De gehalveerde witte asperges erbij doen en nog kort in de wok laten. Over voorverwarmde borden verdelen. Serveren met aardappelkroketjes.