Met koffie en tamarinde gelakte aubergine, grove pesto van erwt met munt EN

Ingredients
- 4 hamburgerbroodjes
- 1 aubergine
- 100 g tamarinde
- 200 g koffie (140 g koffie - 24 dl water)
- 360 g luikse siroop
- limoen
- 800 g gekookte erwten
- 160 g olijfolie
- 8 g basilicum
- 16 g munt
- 20 g geraspte parmezan
Preparation
Aubergine
•Los de tamarinde op in de warme koffie en zeef
•Meng 150 g tamarinde/koffie mengsel met de luikse siroop
•Sij de aubergine in dikke schijven
•Bak gaar in hete olijfolie
•Verwijder de overtollige olie en voeg wat lakeersaus toe.
•Lakeer de aubergines langs beide zijden.
•Kruid met peper en zout
•Werk af met wat vers geraspte limoenschil
Pesto erwt
•Meng alle ingrediënten en mix kort (mag nog een wat grove structuur hebben)
•Smaak af met peper en zout
Afwerking
•Beleg het broodje met de pesto van erwt en leg er 4 schijven aubergine op
Dit gerecht gaat perfect samen met OMER. Traditional Blond, het fruitige en florale van de hamburger vind je terug in de smaak van het bier.