Paling in 't groen met OMER. EN

Ingredients
- 4 sjalotten
- 1 teentje look
- 1 klont boter
- 600 gr rivierpaling (gestroopt en van zijgraatjes ontdaan)
- 2 dl kalfsbouillon
- 1 flesje OMER.
- groene kruiden (peterselie, kervel, zurkel, waterkers, bieslook, spinazie,...)
- 1 laurierblad
- 1 koffielepel aardappelzetmeel
- 1/2 citroen
- peper en zout
- gekookte aardappelen
Preparation
- Stoof de versnipperde sjalotten en knoflook aan met een klontje boter in een diepe pan.
- Spoel de paling nog eens goed na in zout water, droog af en voeg bij de sjalotten.
- Smoor even samen. Bevochtig met de bouillon en evenveel bier.
- Laat zachtjes gaarstoven tot de paling net van de graat loskomt.
- Schep de paling uit de pan. Laat het kookvocht een beetje inkoken. Voeg er de verse, niet te fijn gehakte kruiden, spinazie en laurier bij.
- Kook even op, bind lichtjes met het aardappelzetmeel en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
- Schep de paling terug in de pan en laat even doorkoken.
- Laat afkoelen en vervolgens 24 uur laten trekken in de koelkast.
- Koud, lauw of warm opdienen met gekookte aardappeltjes.