Paling in 't groen met OMER. EN

Ingredients

  • 4 sjalotten
  • 1 teentje look
  • 1 klont boter
  • 600 gr rivierpaling (gestroopt en van zijgraatjes ontdaan)
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 1 flesje OMER.
  • groene kruiden (peterselie, kervel, zurkel, waterkers, bieslook, spinazie,...)
  • 1 laurierblad
  • 1 koffielepel aardappelzetmeel
  • 1/2 citroen
  • peper en zout
  • gekookte aardappelen

Preparation

  • For 4 people
  • Preparation time 90min.
  1. Stoof de versnipperde sjalotten en knoflook aan met een klontje boter in een diepe pan.
  2. Spoel de paling nog eens goed na in zout water, droog af en voeg bij de sjalotten.
  3. Smoor even samen. Bevochtig met de bouillon en evenveel bier.
  4. Laat zachtjes gaarstoven tot de paling net van de graat loskomt.
  5. Schep de paling uit de pan. Laat het kookvocht een beetje inkoken. Voeg er de verse, niet te fijn gehakte kruiden, spinazie en laurier bij.
  6. Kook even op, bind lichtjes met het aardappelzetmeel en breng op smaak met citroensap, peper en zout.
  7. Schep de paling terug in de pan en laat even doorkoken.
  8. Laat afkoelen en vervolgens 24 uur laten trekken in de koelkast.
  9. Koud, lauw of warm opdienen met gekookte aardappeltjes.