Zalmburger met komkommer/watermeloen salade, wasabi-mayonaise en kokosnoot EN

Ingredients

  • 4 hamburgerbroodjes
  • Voor de salade:
  • 200 gram fijne julienne komkommer
  • 200 gram fijne julienne watermeloen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de gemarineerde hijiki
  • in water geweekte hijiki (gedroogde zwarte draadalgen)
  • 200 g sojasaus
  • 200 g mirin
  • 150g rijstazijn
  • Voor de wasabi-mayonaise
  • 200 g mayonaise
  • 15 g wasabipasta
  • 8 g limoensap
  • 2 g sojasaus
  • 40 g kokosmelk
  • Voor de zalmburger
  • 800 gr fijne brunoise zalm
  • 25 g eiwit
  • 20 g panko
  • 4 g fijngesneden dille
  • zeste van citroen

Preparation

  • For 4 people
  • Preparation time 60min.
  • Meng alle ingrediënten voor de hijiki en marineer minstens 1 uur
  • Meng alle ingrediënten voor de salade
  • Meng alle ingrediënten voor de wasabi-mayonaise
  • Meng alle ingrediënten voor de zalmburger
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Maak hamburgers van 70g/stuk
  • Plaats 1u in de koelkast
  • Stoom 1 minuut op 90°C
  • Kleur in hete olijfolie

Beleg het broodje met de wasabimayonaise, leg er de burger op, werk af met de germarineerde hijiki en de salade

Het groene, citrusachtige gaat perfect samen met OMER. Traditional Blond!