Zeeuwse mosselen met spek, pompoen, koriander en OMER. EN

Ingredients

  • 4 kg Zeeuwse mosselen
  • 5 dl OMER. Traditional Blond
  • 100 gram gerookt spek
  • 2 uien
  • 200 gram boschampignons
  • 20 gr boter
  • 200 gr butternutpompoen
  • 2 teentjes look
  • 4 el peterselie
  • 4 el koriander
  • 4 lente-uitjes
  • enkele takjes tijm
  • 1/2 citroen
  • peper

Preparation

  • For 4 people
  • Preparation time 30min.
  • Spoel de Zeeuwse mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte schelpen. Geef mosselen die open staan een ferme tik op het aanrecht en wacht even tot ze zich sluiten. Gebruik de mossel niet als deze zich niet sluit.
  • Snij de ui fijn en de butternut in mooie kleine blokjes. Reinig de boschampignons met een fijne borstel
  • Bak het spek met een klontje gezouten boter aan in de wok en doe er even later de ui, de look, de tijm, de champignons en de pompoen bij. Kruid met peper en bevochtig met de OMER. Stoom kort onder deksel.
  • Snij ondertussen de peterselie, de koriander en de lente-uien fijn en voeg deze kruiden net voor het einde bij de mosselen, samen met enkele druppels citroensap.
  • Schud even op en serveer met een goed glas OMER.