Aubergine met zuiderse vulling en feta

Ingrediënten

  • 500 g kalkoenensneden (beenhouwerij)
  • 4 aubergines
  • 1 courgette
  • 1 plantje basilicum
  • 100 g feta (blok)
  • 375 g kerstomatensalsa (Agromonte, fles)
  • 5 eetl. olijfolie
  • Provençaalse kruidenmix (molen)
  • Peper en zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 60min.

Voorbereiding: 
(25 min.)
- Snij de kalkoen in hapklare stukken.
- Snipper het basilicum fijn.
- Snij in de lengte een plakje van elke aubergine zodat u ze kan uithalen. Hak de helft van het vruchtvlees grof (bewaar de rest bv. voor in een soep).
- Snij de ongeschilde courgette in blokjes.
- Verkruimel de feta.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bereiding: 
20 min. + 25 min. in de oven
1 Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de stukjes kalkoen ± 6 min. Kruid met peper en zout en zet opzij.
2 Verhit 4 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof het vruchtvlees van de aubergines en de courgetteblokjes tot ze zacht zijn. Voeg op het einde het basilicum toe. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden. Voeg de stukjes kalkoen en de kerstomatensalsa toe.
3 Vul de aubergines met de kalkoenenbereiding en zet 25 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven,
bestrooi met de feta en zet nog even onder de grill.
 

Afwerking: 
Serveren met risoni (Griekse pasta).
Heerlijk in combinatie met een OMER. Traditional Blond!