Brochette van mantelschelpnoten en chorizo met pittige wortelmousse

Ingrediënten

  • 16 mantelschelpnoten (diepvries)
  • 225 g zachte chorizo (ongesneden, versmarkt)
  • 4 wortelen
  • 3cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g parmezaan (blok)
  • 2 eetl. mascarpone
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 60min.

Voorbereiding: 
(ontdooitijd + 5 min.)
- Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep droog.
- Snij de wortelen in stukjes.

Bereiding: 
40 min.
1 Kook de stukjes wortel 20 min. gaar in lichtgezouten water.
2 Schil ondertussen de gember en snipper fijn. Snipper ook het knoflookteentje fijn.
3 Schraap met een dunschiller schilfers van de parmezaan.
4 Snij de chorizo in de lengte in 2. Snij daarna elke helft in 10 gelijke stukken.
5 Giet de wortelen af en mix samen met de gember tot een gladde mousse. Laat afkoelen.
6 Steek de stukjes chorizo en de mantelschelpnoten afwisselend op spiesen.
7 Verhit de olijfolie in een pan en stoof het fijngesnipperde knoflook kort. Bak de spiesen 2 min. aan elke kant. Kruid met peper.
8 Doe de mascarpone bij de afgekoelde wortelmousse en breng op smaak met peper en zout.
 

Afwerking: 
Verdeel de wortelmousse over de borden. Leg er een brochette bij en werk af met enkele schilfers kaas. Dien eventueel op met een stukje stokbrood.

Drink hierbij een OMER. Traditional Blond en laat u verrassen door de schitterende combinatie!