Chili con quorn

Ingrediënten

  • 350 g quorngehakt (diepvries)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g risoni (Griekse pasta)
  • 340 g maïs (blik)
  • 400 g rode bonen (blik)
  • 690 g tomatenvlees met groenten (bokaal)
  • 400 g kikkererwten (bokaal)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. komijnzaadjes
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 0.5 koffiel. paprikapoeder

Werkwijze

  • Voor 5 personen
  • Bereidingstijd 60min.

Voorbereiding: 
(5 min.)
Snipper knoflook en uien fijn.

Bereiding: 
5 min. + 45 min. sudderen
1 Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde uien en het knoflook glazig.
2 Voeg het diepgevroren quorngehakt toe en roer goed.
3 Doe er het tomatenvlees, de uitgelekte rode bonen, de uitgelekte maïs en de uitgelekte kikkererwten bij. Kruid met de komijn, het paprikapoeder en de cayennepeper.
4 Dek de stoofpot af en laat 45 min. sudderen op een zacht vuur. Roer regelmatig om en voeg eventueel wat water toe zodat de chili niet aanbrandt of te droog wordt.
5 Kook ondertussen de risoni in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
 

Afwerking: 
Dien de chili con quorn op met de risoni.