Curry van gamba's met bloemkool en courgette

Ingrediënten

  • 16 ongepelde rauwe gamba’s (diepvries)
  • 1 bloemkool
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 plantje koriander
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 eetl. groenecurrypasta (bokaal)
  • 10 zwartepeperbolletjes
  • 1 blaadje laurier
  • zwarte peper (molen)
  • zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 30min.

Voorbereiding: 
(25 min.)
- Pel de gamba’s (dat gaat makkelijk als u ze eerst 2 min. onderdompelt in heet water) en verwijder de bruine draad, die bitter smaakt. Hou de kopjes en de schalen van de gamba’s apart.
- Snij de bloemkool in kleine roosjes.
- Snij de ongeschilde courgette in staafjes van 3 cm lang en 1/2 cm dik.
- Snij de tomaten in partjes, ontpit ze en snij in reepjes.
- Hak de korianderblaadjes grof.

Bereiding: 
30 min.
1 Doe de schalen en de kopjes van de gamba’s in een kookpot samen met het laurierblaadje en de peperbolletjes. Overgiet met water tot alles net onderstaat.
2 Breng aan de kook en laat 10 min. pruttelen. Giet door een zeef en vang het kookvocht op.
3 Verhit een wok of pan zonder vetstof en roerbak de currypasta 2 min.
4 Voeg 3 dl kookvocht van de gamba’s, de kokosmelk, de gepelde gamba’s, de bloemkoolroosjes en de courgettestaafjes toe aan de currypasta en laat 6 à 8 min. sudderen op een zacht vuur.
5 Voeg de tomatenreepjes toe en laat nog 2 min. sudderen.
6 Kruid met zwarte peper en zout en werk af met de grofgehakte korianderblaadjes.

Afwerking: 
Serveer met basmatirijst.

Tip: 
U kan deze curry ook met ongepelde rauwe scampi’s klaarmaken. Die zijn kleiner dan gamba’s en hebben een kortere gaartijd. Laat in stap 4 de groenten, de kokosmelk en het kookvocht eerst 3 min. sudderen en voeg dan pas de scampi’s toe.