FAQ

Waar wordt OMER. verkocht?

OMER. is te koop in België bij Carrefour, Colruyt, Delhaize, Makro, Smatch, Albert Heijn, Spar en Delfood. Uiteraard wordt dit bier ook verkocht bij de betere drankenhandel. Voor een overzicht van alle verkooppunten, kunt u terecht op www.omervanderghinste.be. In Nederland is OMER. verkrijgbaar bij Mitra en Albert Heijn XL. Voor de verkooppunten in andere landen, kunt u ons contacteren op sales@omer.be.

 

Hoe wordt OMER. het best bewaard?

OMER. wordt het best bewaard in een donkere ruimte, op een temperatuur lager dan 15°C. De flesjes worden ook bij voorkeur rechtopstaand bewaard. OMER. wordt liefst zo vers mogelijk geconsumeerd.

 

Hoe lang kan een flesje OMER. bewaard worden?

Het bier OMER. Traditional Blond heeft een maximale houdbaarheid van 18 maanden. We raden echter aan om dit bier zo vers mogelijk te drinken!

 

Waarom staat er een punt na OMER.?

Op de authentieke glasramen die Omer Vander Ghinste in de cafégevels plaatste, was veelal na het woord OMER. een punt te zien. Dat werd expliciet zo gedaan om te benadrukken dat het om zijn merk ging. Bij de ontwikkeling van het bier OMER. werd ervoor gekozen om deze unieke familiegeschiedenis in de verf te zetten, vandaar dat het logo op het etiket een duidelijke verwijzing is naar deze glasramen.

 

Waarvoor staat het rode schildje in het logo?

Het rode schild in het logo van OMER. Traditional Blond is een verwijzing naar het wapenschild van Kortrijk, waar Bellegem deel van uitmaakt.

 

Bestaat OMER. op vat?

OMER. is enkel beschikbaar in flessen van 33cl en 75cl. Vaten zijn voor dit bier niet beschikbaar.

 

Ik wil OMER. verkopen in mijn horecazaak. Waar kan ik de glazen en eventueel promomateriaal bekomen?

Indien u interesse hebt om OMER. te verkopen in uw zaak, dan kunt u ons steeds contacteren via sales@omer.be.

 

Hoe schenk ik mijn OMER. correct in?

OMER. wordt altijd ingeschonken in een proper, droog glas. Open de fles en schenk in het glas onder een hoek van 45°. Laat het schuim stoppen op 1 cm van de glasrand en laat 1 cm bier in de fles, dit is de gistfond die u volgens uw eigen voorkeur kunt toevoegen of niet. Bekijk hier het instructiefilmpje.

 

Hoe haal ik de flesjes het best uit een 4-clip?

De beste en veiligste manier om uw flesjes uit een kartonnen clip van 4 stuks te halen, is door het karton open te knippen en de flesjes zo uit te halen.

 

Ik heb een flesje OMER. gezien met het ‘Trappist’ logo op. Hoe komt dat?

De flessen die gebruikt worden voor sommige trappistenbieren, zijn bijna identiek aan de flessen die onze brouwerij gebruikt worden. Het enige verschil is een kleine reliëftekening in het glas met het trappisten logo erop. Het gebeurt heel zelden dat deze fles door onze verschillende controle apparaten niet herkend wordt en komt dan bij de consument terecht. Geen nood, de fles heeft alle andere controles (zoals steriliteit, hygiëne,…) doorlopen en is dus veilig. Het bier in deze fles is een OMER. met dezelfde hoge kwaliteit als de andere OMER. flessen in uw bak.

 

Welke voedingsallergenen zijn aanwezig in het bier OMER.?

Voor alle informatie ivm. voedingsallergenen in onze bieren, verwijzen we u graag door naar het document dat hiervoor speciaal opgesteld werd.

Dat document kunt u hier raadplegen.