Groentesoep met balletjes en vermicelli

Ingrediënten

  • 500 g minestronegroenten (diepvries)
  • 50 g feta (blok)
  • 60 g vermicelli
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 L kippenbouillon (2 blokjes opgelost in 1 L heet water)
  • 1 eetl. olijfolie
  • zwarte peper (molen)
  • 300 g gehakt rund + varken (beenhouwerij)
  • 1 koffiel. tijm (gedroogd)
  • 1 mespunt cayennepeper

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 30min.

Voorbereiding
(10 min.)
Meng het gehakt met de tijm en de cayennepeper. Rol er balletjes van.

Bereiding
(20 min.)
1 Kook de balletjes 5 min. gaar in kokend water. Giet af. 
2 Verhit intussen de olijfolie in een kookpot en stoof de diepgevroren minestronegroenten 2 min. Voeg de bouillon en de tomatenpuree toe en breng aan de kook. Meng goed en laat 15 min. afgedekt pruttelen.
3 Voeg de vermicelli en de balletjes 2 à 3 min. voor het einde van de kooktijd toe. Kruid met zwarte peper.

Afwerking
Verdeel de soep over diepe borden of kommetjes en verkruimel er de feta over.

Serveer een koude OMER. Traditional Blond bij dit gerecht!