Kalkoenspiesjes met appel en mangodressing, milde curry en OMER.

Ingredi├źnten

  • 500 gram kalkoenfilet
  • 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie voor marinade
  • 4 eetlepels zonnebloemolie voor dressing
  • 1 halve zoetzure appel
  • 1 halve kleine rijpe mango
  • 1 Omer.
  • 1 theelepel milde currypoeder
  • 2 eetlepels vers citroen- of limoensap
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook
  • peper
  • zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen

Kalkoenfilet in gelijkmatige blokjes snijden. In een schaal of mengkom 4 eetlepels olijf- of zonnebloemolie met citroen- of limoensap mengen en de blokjes kalkoenfilet 2 tot 3 uur hierin marineren. Schil en klokhuis van de appel verwijderen en in stukjes snijden.

Schil van de mango en de pit verwijderen en in stukjes snijden. Stukjes appel en mango in een sapcentrifuge doen en het sap in een mengbeker opvangen. Eventueel in een keukenmachine pureren en vervolgens zeven.

Vier eetlepels zonnebloemolie, de Omer en milde currypoeder aan het sap toevoegen en met een staafmixer goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout. De blokjes kalkoenfilet droog deppen en aan spiesjes rijgen. Op een hete grillpan, onder een hete ovengrill of op de barbecue om en om grillen.

Zo warm mogelijk met de dressing en met stokbrood of reepjes Turks brood serveren.