Brouwerij Omer Vander Ghinste viert haar 125ste verjaardag

Het geschenk van de brouwer

125 jaar Brouwerij Omer Vander Ghinste, dat moet gevierd worden. Dit gebeurt onder meer met een geschenk aan de consument, zonder wiens loyaliteit de brouwerij geen 125 jaar zou bestaan. De brouwerij pakt uit met een speciale actie ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan. Tijdens de eerste twee weken van mei krijgt elke klant, bij aankoop van 12 flesjes OMER. , een unieke limited edition jubileumfles OMER. 75 cl cadeau om samen te klinken op onze verjaardag. Deze actie loopt bij de filialen van Colruyt, Alvo, Delhaize, Spar en Makro maar ook bij de betere bierhandelaar en drive-in. De boodschap is om er snel bij te zijn want de flessen zijn beperkt beschikbaar zolang de voorraad strekt.

KLIK HIER OM DE VOLLEDIGE LIJST MET DEELNEMENDE VERKOOPPUNTEN TE DOWNLOADEN

Korte geschiedenis

17 mei 1892, het officiële startschot voor de toen 23-jarige Omer Vander Ghinste, die toen de dorpsbrouwerij in Bellegem kocht. Als enige publiciteit voor zijn bieren plaatste hij glasramen met opschrift "Bieren Omer Vander Ghinste" in de gevels van zijn cafés. Om die brandglazen niet telkens te moeten vervangen, noemde hij zijn eerstgeboren zoon ‘Omer’. Dit is een traditie die tot op vandaag nog altijd verdergezet wordt.

In 2017, 125 jaar, vijf generaties en vijf Omer’s verder, is de brouwerij die zich bevindt in hartje Bellegem uitgegroeid tot een moderne brouwerij die bieren van zowel lage, hoge, spontane en gemengde gisting brouwt. Mede dankzij het in 2008 gelanceerde bier OMER., maakt de brouwerij nu ook furore tot in alle uithoeken van het land en zelfs ver daarbuiten. Daarnaast behaalde de brouwerij goud met hun Tripel LeFort in categorie beste Tripel wereldwijd tijdens European beer star 2016 in Nürnberg. Straffe prestatie als je weet dat het bier in datzelfde jaar werd gelanceerd.

Het succes blijft niet zonder gevolgen. Om te voldoen aan de steeds groter wordende vraag in zowel binnen-als buitenland, wordt een investering gedaan van 7 miljoen euro in een nieuwe brouwzaal die in 2018 volledig operationeel moet zijn.

Laat ons samen klinken op de voorbije 125 jaar, maar vooral op de toekomst!