Oosterse kalkoenenbrochette

Ingrediënten

  • 600 g kalkoenensneden (beenhouwerij)
  • 0.5 bosje lente-uitjes
  • 3 eetl. geroosterd sesamzaad
  • Voor de marinade:
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. vloeibare honing
  • 1 eetl. chilisaus
  • 0.5 eetl. sojasaus
  • •zwarte peper (molen)

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 30min.

Voorbereiding: 
(20 min. + minstens 1 u. marineren)
1 Snij de kalkoenensneden in blokjes van ± 3 cm.
2 Snipper de lente-uitjes fijn en pers het knoflook.
3 Was de limoen met heet water en dep goed droog. Rasp de schil (niet het wit) en pers de limoen.
4 Meng de chilisaus met de honing, de sojasaus, het geperste knoflook, de limoenzeste en het limoensap. Kruid met zwarte peper.
5 Meng de blokjes kalkoen onder de marinade en laat min. 1 u. rusten in de koelkast. Roer regelmatig om.
Dep de gemarineerde kalkoenenblokjes lichtjes droog en steek ze op brochettestokjes. Bak de brochettes ± 10 min. op een matig warme barbecue.

Afwerking: 
Bestrooi de brochettes met het geroosterde sesamzaad en de fijngesnipperde lente-uitjes. Lekker met rijst of couscous.

Opdienen in combinatie met een frisse OMER. Traditional Blond!