Ovenschotel van zalmfilet, knolselderij en aardappel met Omer.

Ingredi├źnten

  • 500 gram zalmfilet
  • 2 sjalotjes
  • 400 gram aardappelen
  • 400 gram knolselderij
  • 3 eetlepels zonnebloem- of olijfolie
  • 4 eetlepels visfond
  • 6 eetlepels melk
  • 2 eetlepels fijn geknipte bladselderij
  • 1 flesje Omer.
  • peper
  • zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen

Aardappelen en knolselderij schillen en in stukken snijden. Aardappel en knolselderij in water gaar koken. Vervolgens afgieten, de melk erdoor roeren en fijn stampen. Op smaak brengen met peper en zout.

De oven op 200 graden Celsius voorverwarmen. Sjalotjes schillen en in stukjes snijden.

Zalmfilet in gelijkmatige plakjes snijden en met een beetje zout bestrooien. Olie in een wok of koekenpan met antiaanbaklaag verwarmen en de plakjes zalmfilet roerbakken. Stukjes sjalot toevoegen en verder roerbakken. Vervolgens de Omer erdoor roeren en 3 tot 4 minuten goed verwarmen. Fijn geknipte bladselderij erdoor roeren en op smaak brengen met peper en zout.

Het vismengsel over de bodem van een vuurvaste ovenschaal verdelen en met de fijn gestampte puree van aardappel en knolselderij afdekken. De ovenstand op 180 graden Celsius zetten. De ovenschaal in het midden van de oven plaatsen en gedurende 15 minuten bakken.

Zo warm mogelijk serveren, vergezeld van een salade van tomaat, komkommer en radijs met een vinaigrette.