Pintxos met gehaktbal, tomaat en OMER.

Ingrediënten

  • 1 focaccia met kruiden
  • 1 pakje geitenkaas
  • 1 pakje lamsgehaktballen
  • 1 flesje OMER. Traditional Blond
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 1 scheut tomatenketchup
  • 1 doosje zongedroogde tomaten
  • 1 bouillonblokje
  • 1 kl Harissa
  • een paar takjes platte peterselie
  • 1 kl bloemsuiker

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 30min.

Als basis gebruiken we een kruiden focaccia, met een uitsteekvorm (naar keuze) maken we een basis en bakken dit kort af in de oven (zodat binnenkant zacht blijft)

We koken de lamgehaktballen half gaar in een mengsel van het bier, de zongedroogde tomaten en het bouillonblokje. 

Daarna gaan we de balletjes kleuren in een pan met boter tot ze volledig gaar zijn. 

We koken de OMER. in tot op 1/3de (de zongedroogde tomaat kan er in blijven) en voegen dezelfde hoeveelheid tomatenpassata toe, samen met een koffielepel bloemsuiker, een soeplepel tomaten ketchup en een beetje harissa. Dit laten we nu inkoken tot een stroperige massa. 

Eerst bestrijken we de rand van de focaccia met de reductie van tomaat, op de focaccia komt dan een stukje van de geitenkaas, daarop een beetje zongedroogde tomaat (ondertussen zacht gekookt in het bier) daarop een gehaktbal, en vervolgens terug een stukje zongedroogde tomaat. 

Een gedeelte van de tomatenreductie wordt op het einde over de pintxos gegoten alvorens deze vast te prikken met een takje baldpeterselie als versiering.