Spirelli met courgette en venkel

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 venkelknol
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 gedroogde tomaten (versmarkt)
  • 125 g kruidenkaas
  • 100 g geraspte kaas (bv. grana padano)
  • 400 g spirelli
  • 2 eetl. olijfolie
  • 0.5 blokje groentebouillon
  • pilipili
  • peper en zout

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • Bereidingstijd 30min.

Voorbereiding
(10 min.)
- Snipper de ui fijn.
- Snij de ongeschilde courgettes en de venkel in blokjes.
- Snij de gedroogde tomaten in stukjes.

Bereiding
(15 min.)
1 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de blokjes venkel toe en laat 5 min. al roerend stoven.
2 Doe er de blokjes courgette en het halve bouillonblokje bij en laat nog 5 min. al roerend stoven.
3 Pers het knoflook boven de groenten. Voeg de kruidenkaas en 1 dl water toe en roer goed om. Kruid met peper en zout.
4 Kook ondertussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
5 Meng de groentesaus en de stukjes gedroogde tomaat onder de pasta.

Serveer een koude OMER. Traditional Blond bij dit gerecht!