Tong met preimousse en een pureetje met peterselie, vergezeld van mosseltjes in OMER.

Ingrediënten

  • zwarte peper (voor bij de prei)
  • szechuan peper (voor bij de mosseltjes)
  • zout
  • boter
  • tong
  • toastbrood
  • garnalen
  • 2 prei stengels
  • 125 ml slagroom
  • 3g gelatine
  • 2 OMERs
  • aardappelen (bloemig)
  • nootmuskaat
  • melk
  • peterselie
  • 1 kg mosselen
  • zure room
  • citroentijm
  • lenteui
  • peterselie
  • selder

Werkwijze

  • Voor 4 personen

Stap 1: Begin met de prei fijn te snijden (julienne) en bak deze even aan in een pan met wat boter. Neem een pan en doe er OMER bij (verhouding 2/3 pan en 1/3 chef ;-)). Laat de OMER tot de helft reduceren en voeg er dan de gelatine bij. Laat de gelatine volledig wegsmelten (goed roeren).
Doe de prei en het gelatine mengsel in een blender. Blender en voeg langzaam de room toe. Kruid bij met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Doe de mousse in vormpjes en zet deze in de koelkast.

Stap 2: Was het meeste zand van de mosseltjes. Snij de selder, lente ui en stoof deze kort aan in wat boter. schel ondertussen de aardappelen en laat deze gaarkoken met een beetje zout.

Stap 3: Doe de mosselen in een grote pot samen met de peterselie, citroentijm, gestoofde lenteui en selder. Voeg er ook de OMER. aan toe en laat een goeie 15 min garen.

Stap 4: Stamp de aardappelen en voeg wat melk, nootmuskaat en een klein klontje boter toe tot je een mooie smeuïge massa hebt. Voeg er daarna de peterselie aan toe en kruid af met peper en zout.

Stap 5: Snij het toastbrood in stukjes en bak deze in de boter. Ondertussen kan je ook de tong in wat boter bakken.

Stap 6: Dresseer alle onderdelen: Werk de mosselen af met een toefje zure room en wat citroentijm. Het bord kan je nog afwerken met wat vers gepelde garnalen.