Zalmfilet met zuurkool en OMER. Traditional Blond

Ingrediënten

  • 500 gram wilde zalmfilet
  • 400 gram wijnzuurkool
  • 1 grote ui
  • 1,5 dl gevogelte- of groentenbouillon
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 1 theelepel (kleine) witte peperkorrels
  • 2 eetlepels roomboter
  • 5 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
  • 2 eetlepels fijn geknipte bieslook
  • peper uit de molen en zout naar smaak

Werkwijze

  • Voor 4 personen
  • De ui schillen en in plakjes snijden. Een mengsel van 2 eetlepels roomboter en 2 eetlepels olie in een braadpan verhitten en de stukjes ui kort roerbakken.
  • Hittebron op de laagste stand zetten en de zuurkool en bouillon toevoegen. Ruim 30 minuten op de laagste hittebron stoven. Naar smaak extra bouillon gebruiken.
  • Drie minuten voor het einde van de stooftijd het stoofvocht iets inkoken en crème fraîche en witte peperkorrels erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en warm houden.
  • De crème fraîche zorgt voor een zachte en smeuïge smaak van de zuurkool. De zalmfilets met weinig zout bestrooien en kort laten rusten.
  • Drie eetlepels olie in een koekenpan verhitten en de zalmfilets aan beide kanten kort bakken.
  • Zalmfilets en zuurkool over voorverwarmde borden verdelen en met fijngeknipte bieslook garneren.
  • Met aardappelpuree of aardappelkoekjes serveren, vergezeld van een goed gekoeld glas Omer Traditional Blond. Dit fruitige, volmondige blonde bier ondersteunt de smeuïge smaak van de zuurkool en de zilte, zachte smaak van de zalm.